Plus size jóga

A plus size jóga egy olyan, Magyarországon egyelőre egyedülálló kezdeményezés, amely azoknak is biztosítja a hatha jóga gyakorlás lehetőségét, akik a jóga stúdiók óráin gömbölyű testalkatuk miatt eddig nem szívesen jártak el jógaórákra.

Jelenleg online kurzus formájábnan érhető el, illetve hamarosan élőben is gyakorolható lesz ismét Budapesten.

A Plus size jóga óráknak eredeti célja nem az, hogy újabb testi vagy lelki hibákat fedezhessünk fel önmagunkban, és azokat kitartó önsanyargatással megváltoztassuk – ahogy magának a jógának sem. A jóga célja a valóság és önmagunk megismerése azáltal, hogy tapasztaljuk a létezésen, cselekedeteinken és a változáson keresztül annak teljességében: úgy, ahogy éppen most van.

Ha alakformálásra szeretnéd használni a jógát, mint testmozgást, arra is alkalmas lehet, de azt javaslom, hogy a gyakorlást nem a változtatás, hanem az elfogadás szándékával kezdd el. Így a jóga nem az önsanyargatás egy újabb eszköze lesz, hanem az önmagad iránti szeretet, érdeklődés és elfogadás megnyilvánulása.

Hiszem, hogy ez a szemléletváltás lehet az a valódi, mély belső változás, amely végül az életöröm felé vezet, nem pedig a fogyatkozó centiméterek és kilók.

A Plus size jógaórák időtartama 60 vagy 90 perc.

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitivtás egy társadalmi mozgalom, amelynek alapelve, hogy minden embernek pozitív testképpel kellene rendelkeznie. A mozgalom szembe helyezkedik minden olyan társadalmi elvárással, amely a test megjelenésére vonatkozik.

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitív mozgalmak a test elfogadását hirdetik, függetlenül attól, hogy milyen formával, mérettel vagy megjelenésel bír az adott test.

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitv mozgalmak nem titkolt célja elszakadni a valóságtól elrugaszkodott szépségideáloktól, és önbizalmat, pozitív énképet építeni az emberekben.

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitív mozgalmak határozottan tagadják, hogy a szépség fogalma egy társadalmi konstrukció volna, amely meghatározhatja, mennyire érzi magát az egyén értékesnek vagy magabiztosnak.

A Tiszta Forrás Központ

1145 Budapest, Torontál u. 23-25.

Kapucsengő: 4 | Telefon: +36 (20) 920-3364 | Email: eva.bach@atisztaforras.hu

Kapcsolat

Jelentkezz be programjaimra, vagy érdeklődj üzenetben!

Adatkezelés

15 + 2 =